Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εθιμα και παραδόσεις πλημμύρισαν το σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

Η Αθηνά μαγειρεύει τανωμένον σουρβά - Η Ράνια επεξηγεί
οι μεζέδες περιμένουν....
 
Τανωμένον σουρβά με κορκότο. Σε περίπτωση που δε βρίσκεται κορκότο χρησιμοποιείστε πληγούρι ή ρύζι....καμμία σχέση όμως....Αναζητείστε το κορκότο!!

Μπήκε και το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά και ο δυόσμος...

Η σεφ Αθηνά δοκιμάζει....καλή όρεξη
 

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου αναβίωσε έθιμα και παραδόσεις


Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα μέλη του χορευτικού τμήματος  ετοίμασαν μια όμορφη βραδιά . Μετά το μάθημα ποντιακών χορών (υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου Γιάννη Ευφραιμίδη) ακολούθησε επίδειξη του τανωμένου σουρβά (ποντιακή παραδοσιακή σούπα).
 
Μετά την επίδειξη του τανωμένου σουρβά ακολούθησε φαγητό , το οποίο ετοίμασαν τα μέλη του χορευτικού . Και ο χορός  με το κρασί καλά κράτησε , μέχρι αργά...
 
Την επομένη , Κυριακή 2 Δεκεμβρίου , κατά τη διάρκεια του μαθήματος των ποντιακών χορών, ο σύλλογος αναβίωσε το έθιμο της ΄΄βαρβάρας΄΄. Το μέλος του συλλόγου Κων/νος Πατιαλιάκας , απόστρατος Στρατηγός από τον ακριτικό Εβρο, μίλησε για το έθιμο και πως  αυτό διατηρήθηκε ανά τους αιώνες. Σήμερα το έθιμο αναβιώνεται , κυρίως , στα μέρη της Βόρειας Ελλάδας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου