Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το CineDoc εγκαινιάζει το 2ο σεμινάριο λαογραφίας του συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου


Δελτίο τύπου του CineDoc



Το CineDoc ανοίγει το 2ο σεμινάριο Λαογραφίας με την προβολή του ντοκιμαντέρ:
την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 22.00 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20:45 στο θερινό Κινηματογράφο Παλλάς.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το φιλμ ακολουθεί το γνωστό συγκρότημα Encardia σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, με άξονα τη γλώσσα των γκρεκάνων, την ποίηση της καθημερινής ζωής και τους ξέφρενους ρυθμούς της ταραντέλας pizzica. Τα μέλη του συγκροτήματος ταξιδεύουν συστηματικά από την ίδρυσή του (εδώ και 8 περίπου χρόνια) στη Νότια Ιταλία, ερευνώντας και αναδεικνύοντας ένα βασικό στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού που αναπτύχθηκε εκεί : τα «γκρίκο», αρχαιοελληνικό γλωσσικό ιδίωμα με ιταλικές προσμίξεις, που μιλιέται στις περιοχές της Γκρετσία Σαλεντίνα και της Καλαβρίας μέχρι σήμερα. Η γλώσσα αυτή ανάγεται στους Έλληνες που από την αρχαϊκή εποχή (8ο αι. π.Χ.) μέχρι τη Βυζαντινή περίοδο συνεχίζουν να εγκαθίστανται στην περιοχή.

Στο διάλειμμα θα χορέψουμε μαζί με την Ομάδα Ακορντεόν Σύρου και θα γιορτάζουμε με fingerfood και κοκτέιλ από το bar restaurant ΕΛΙΑ, κρασιά από τη κάβα Κριτσίνης και γλυκά από το ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτης.

Μας περιμένουν επίσης κεράσματα από το Σύλλογο Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου για την έναρξη του 2ου Σεμιναρίου Λαογραφίας.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ. Φοιτητικό: 6/2 άτομα. Νέοι κάτω των 18 και άνεργοι: 5 ευρώ.
Παράλληλη εκδήλωση:
CineDoc happening στο bar- restaurant ΕΛΙΑ με μουσική και τραγούδι από την Ομάδa Ακορντεόν Σύρου, το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 22:00.

Φιλική συμμετοχή: Οργανοπαίκτες & τραγουδιστές του Πόντου [Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου].Στην ποντιακή λύρα ο Γιώργος Κεμετσετζίδης , στο τραγούδι η Αργυρώ Πανταζή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

Δείτε στο επισυνατπόμενο αρχείο στιγμιότυπα από την προβολή του Ιουνίου, Senna.

Χορηγοί τέχνης και γαστρονομίας: bar restaurant Ελιά, κάβα Κριτσίνης, ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτης
Χορηγός επικοινωνίας: Syrostoday, Αιγαίο fm
Υποστηρικτές: φεστιβάλ ακορντεόν, σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου.

--
Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και στο Twitter !  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου