Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου τίμησε το Λευτέρη Χαψιάδη

Ο Λευτέρης Χαψιάδης με το Γιώργο Νταλάρα στο αρχοντικό Τσιροπινά στην Ποσειδωνία

Σαράντος Σταφυλάς, Γιάννης Ξαγοράρης, Ανδρέας Καψομενάκης, Αργυρώ Πανταζή, Γιάννης Δεσύπρης, Ρένα Βέργου, Δημήτρης Μαραγκός

Αργυρώ Πανταζή, Δημήτρης Μαραγκός, Γιώργος Κεμετσετζίδης. Χορεύει το χορευτικό του συλλόγου μας

Δημήτρης Μαραγκός, Μίλτος Καραπαναγιωτίδης


Σαράντος Σταφυλάς, Γιάννης Ξαγοράρης, Ανδρέας Καψομενάκης

Ο Λευτέρης Χαψιάδης στα σοκάκια του Μάρκου Βαμβακάρη

Παρουσία μελών και φίλων ο σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου τίμησε το λαικό στιχουργό , ποντιακής καταγωγής Λευτέρη Χαψιάδη την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο αρχοντικό Τσιροπινά. Ο στιχουργός συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που του απένειμε ο σύλλογος για τα 30 χρόνια προσφοράς του στο λαικό τραγούδι. Παρέα με το φίλο της καρδιάς , γνωστό καλλιτέχνη  Γιώργο Νταλάρα , ο Λευτέρης Χαψιάδης παρακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα που ετοίμασαν γι΄ αυτόν τα  μέλη και οι φίλοι του συλλόγου.

Μέσα στον  υπέροχο πολιτιστικό πολυχώρο  στην Ποσειδωνία ο δημιουργός άκουσε τους δικούς του στίχους ''Μια είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία'', ''Κάποια, κάπου, κάποτε'', ''Πρόσφυγας κυνηγημένος'', κ.λ.π.,  που παλαιότερα είχαν τραγουδήσει οι μεγαλύτεροι Ελληνες τραγουδιστές, να τραγουδούν με ευαισθησία οι: Αντρέας Καψομενάκης, Γιάννης Δεσύπρης, Μίλτος Καραπαναγιωτίδης ,Ρένα Βέργου και Αργυρώ Πανταζή. Τους τραγουδιστές συνόδεψαν μοναδικά οι μουσικοί Δημήτρης Μαραγκός (ακορντεόν), Γιάννης Ξαγοράρης (τουμπερλέκι), Μίλτος Καραπαναγιωτίδης (κιθάρα) και Σαράντος Σταφυλάς (μπουζούκι).  

Ο Γιώργος Κεμετσετζίδης , ο πόντιος λυράρης του αφιέρωσε τα ποντιακά τραγούδια , ''η κόρη επήεν σο παρχάρ'' και το ''σαράντα μήλα'' τα οποία τραγούδησε με ιδιαίτερη ευαισθησία το μέλος του συλλόγου Αργυρώ Πανταζή. Στο άκουσμα της ποντιακής λύρας μέλη του συλλόγου ανέβηκαν στην εξέδρα και χόρεψαν τους ποντιακούς χορούς.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του δημιουργού ''Ενας αλήτης άγγελος''.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη , τα οποία τίμησαν  το Λευτέρη Χαψιάδη με τιμητική πλακέτα , την οποία παρέδωσε στο δημιουργό ο πρόεδρος του συλλόγου Λευτέρης Μπιρμπίλης. 

Νωρίτερα , ο Λευτέρης Χαψιάδης παραβρέθηκε στην αίθουσα του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη , όπου τα μέλη του ανακήρυξαν  το Λευτέρη Χαψιάδη επίτιμο μέλος του συλλόγου τους.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε τσίπουρο και κρασί καθώς και κεράσματα τα οποία είχαν φτιάξει τα μέλη του συλλόγου.

Επίσης στο χώρο λειτούργησε μικρό παζάρι με χειροποίητα εκθέματα , τα οποία προσφέρθηκαν για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου . 

Ο Λευτέρης Χαψιάδης , την επομένη ημέρα αποχαιρέτησε τους φίλους του στη Σύρο και πήρε το δρόμο της επιστροφής για τον ''επίγειο παράδεισό του'' , όπως ο ίδιος αποκαλεί τα Κοίλα του ακριτικού Εβρου... 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων , του 2ου σεμιναρίου λαογραφίας , που διοργάνωσε ο σύλλογος.

 Λευτέρης Χαψιάδης μαζί με Τζοβάννα και Μαργκαρίτα(Ιταλία)

 Ο Λευτέρης Χαψιάδης την ώρα που λέει ένα ποντιακό ανέκδοτο

 Ο Λευτέρης Χαψιάδης (καθιστή η Αργυρώ Πανταζή)

 Ο Λευτέρης Χαψιάδης υπογράφει το ''Ενας αλήτης άγγελος''

 
Ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Λευτέρης Μπιρμπίλης του απονέμει την τιμητική πλακέτα του συλλόγου τους

Με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ρούσσο

Αργυρώ Πανταζή, Γιάννης Δεσύπρης, Ρένα Βέργου

Αργυρώ Πανταζή


Γιώργος Κεμετσετζίδης




http://www.youtube.com/watch?v=KusF4bfY_WA
http://www.youtube.com/watch?v=Z75oPYkYCfI

http://www.koinignomi.gr/news/politismos/2013/08/06/timi-se-enan-spoydaio-laiko-stihoyrgo.html
http://www.cyclades24.gr/index.php/cyclades/item/6592-o-syllogos-pontion-voreioelladiton-syrou-vraveyse
http://www.syrostoday.gr/Events/2143-Sunaulia--afieroma-sto-laiko-stixourgo-Leuteri-Xapsiadi.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου