Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Συγκρότηση σε σώμα νέου Διοικητικού Συμβουλίου




Σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου , μετά τις αρχαιρεσίες της Δευτέρας 7/7, ως εξής :

Πρόεδρος, Ουρανία Πανταζή
Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ομάδας βόλλευ <<Μέγας Αλέξανδρος>> , Χρήστος Φραγκόπουλος
Γραμματέας, Σταυρούλα Τσαουσίδου
Ταμίας, Μαρία Μουρατίδου
Μέλος, Πηνελόπη Δάμπλια
Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Ερμείδης και Κυριάκος Χερίδης.




Στην πρώτη του συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Δ.Σ. δεσμεύθηκε να προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες προς το Δήμο , για να ζητήσει την παραχώρηση κατάλληλου χώρου ώστε να στεγαστεί ο σύλλογος και να απαλλαγεί από το βάρος των ενοικίων .

Η εξεύρεση στέγης είναι απαραίτητη για την επιβίωση του συλλόγου ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του (όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών, λειτουργία παιδικού θεατρικού εργαστηρίου , διατήρηση και διάδοση της ιστορίας και λαογραφίας των ιδιαίτερων πατρίδων των μελών του συλλόγου (Πόντιοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες και γενικότερα όλων των βορειοελλαδιτών που επέλεξαν ως τόπο κατοικίας τους τη Σύρο).

Ως γνωστόν το αίτημα της στέγασης είναι πάγιο αίτημα όλων των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί και που τα μέλη τους προέρχονται από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας εκτός Σύρου.

Ο σύλλογος προσδοκά ότι η νέα δημοτική αρχή θα κρατήσει τις υποσχέσεις της για εξεύρεση λύσης στο πάγιο αίτημα της στέγασης των πολιτιστικών συλλόγων , όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλούς Δήμους της χώρας μας.

Επίσης το Δ.Σ. ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, ότι μετά τα μαθήματα Κυκλαδίτικων , Ποντιακών, Θρακιώτικων χορών καθώς και ταραντέλα , που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου σεμιναρίου ιστορίας και λαογραφίας , θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα χορών από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας , την Πέμπτη 17 Ιουλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του συλλόγου.

Χορούς θα διδάξει ο κ. Αριστοτέλης Φλέσσας, χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού συλλόγου Πολύγυρου Χαλκιδικής. Ο κ. Α. Φλέσσας σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα τους ελληνικούς χορούς. Η πρώτη του επαφή με την έρευνα ήταν όταν ασχολήθηκε με τα διαβατήρια έθιμα και συγκεκριμένα με την κοσμική φάση του γάμου (περίπτωση της Αρναίας). Επίσης συμμετείχε ως ομιλητής σε διεθνές συνέδριο που έλαβε χώρα στο τμήμα ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου YEDITEPE στην Κωνσταντινούπολη (Απρίλιος 2012) με θέμα <<Πληθυσμοί και εθνοτικές ταυτότητες>>. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου