Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας ΄΄Αργοναυτική εκστρατεία και ναυτοσύνη των αρχαίων Ελλήνων΄΄

Στον  Ταρσανά την Πέμτπη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  η έκθεση με θέμα <<Αργοναυτική εκστρατεία και ναυτοσύνη των αρχαίων Ελλήνων>> . Ο σύλλογος , ως γνωστόν , συμμετείχε φιλοξενούμενος στις εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, στο πλαίσιο του Cyclades Classic Yacht Race.


Στο χώρο εκτέθηκαν 25 φωτογραφίες του κ. Γιάννη Γερόπουλου από το Βόλο , ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας τις παραχωρήσει. 


Στην έκθεση οι επισκέπτες είδαν την Αργώ , μια αληθινή Αργώ έτσι όπως την κατασκεύασαν στο Βόλο πριν μερικά χρόνια (σύμφωνα μ΄ ένα ερευνητικό πρόγραμμα με ναυπηγό και καπετάνιο τον κ. Απόστολο Κούρτη και καραβομαραγκό τον κ. Νίκο Ρέπο) , την Προποντίδα, την Κωνσταντινούπολη, τη χώρα των Αμαζόνων, το ακρωτήρι του Ιάσονα, τα άλογα του Αιήτη, υπέροχα κοσμήματα από το μουσείο της Αμισούς , τα καταπράσινα ποντιακά όρη , Το αρχαίον Πολεμώνειον, την Κερασούντα, τις πέτρινες πολιτείες της Καππαδοκίας, την Ιωνία κ.λ.π. Ένα ταξίδι στον αέναο χρόνο. Ταρσανάς (ή Αρσανάς) . Με τον όρο αυτό νοούνται κυρίως μικρές ναυπηγικές μονάδες και νεώρια στα οποία ανελκύονται μικρά σκάφη συνήθως αλιευτικά και λέμβοι για καθαρισμούς, υφαλοχρωματισμούς αλλά και φύλαξη. 


Για την Ερμούπολη αυτός ο χώρος είναι  σημαντικός ιστορικός τόπος ,
όπου διατηρείται η παραδοσιακή τεχνική της ξυλοναυπηγικής.

Οι ναυπηγοί μεταφέρθηκαν το 1870 στην περιοχή αυτή («Νέο Ναυπηγείο»)
 που απλωνόταν σε πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή έκταση. http://www.koinignomi.gr/news/politismos/eikastika/2014/07/14/taxidi-ston-aenao-hrono.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου