Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανέλπιστη έκπληξη κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας




Κέφι, ζωντάνια αλλά και συγκίνηση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικό σωματείο <<Ο Μέγας Αλέξανδρος>> , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ.


Η πρόεδρος του συλλόγου , αφού αναφέρθηκε στις πολυποίκιλες δραστηριότητες του συλλόγου για τη χρονιά που μας πέρασε, φορτισμένη συγκινησιακά , παρουσίασε δύο ποντιακές φορεσιές , μία ανδρική και μία γυναικεία , τις οποίες φόρεσαν χορεύτριες του χορευτικού τμήματος του συλλόγου . Η βραδιά επεφύλασσε για το σύλλογο μία ανέλπιστη έκπληξη , όπως είπε η κ. Πανταζή . Η ανδρική φορεσιά ήταν δώρο φίλης , από ποντιακό σύλλογο της Αθήνας. Στη συνέχεια η κ Πανταζή παρακάλεσε τα μέλη και τους φίλους όπως ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια του συλλόγου ώστε να αποκτηθεί και η γυναικεία φορεσιά (φωτό). Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν απλόχερα οι προσκεκλημένοι και έτσι ο σύλλογος απέκτησε τις πρώτες του φορεσιές . Στόχος είναι η απόκτηση ενός μικρού βεστιαρίου .



Στη συνέχεια μέσα σε γιορτινό οικογενειακό κλίμα, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου το γλέντησαν πραγματικά. Τη βραδιά πλούτισε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου , χορεύοντας παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς- για πρώτη φορά ενώπιον κοινού - υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Εφραιμίδη!


Τέλος το λόγο πήρε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Εφραιμίδης , ο οποίος ευχαρίστησε ονομαστικά όσες κυρίες συμμετέχουν στο χορευτικό τμήμα . Για τον ίδιο , όπως είπε, η καλύτερη ανταμοιβή είναι το πάθος και η διάθεση που επιδεικνύουν οι ΄΄μαθήτριές΄΄ του και προσκάλεσε όσες και όσοι το επιθυμούν να πλαισιώσουν το χορευτικό τμήμα , γιατί οι ποντιακοί χοροί δεν είναι δύσκολοι - ψυχή θέλουν -. Κλείνοντας έκανε ειδική μνεία για την Ιταλίδα ΄΄μαθήτριά ΄΄ του , η οποία είναι καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και η οποία δε δίστασε να έρθει στη Σύρο , προκειμένου να μη χάσει τα μαθήματα της προηγούμενης εβδομάδας και να επιστρέψει και πάλι στο πανεπιστήμιό της!


Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο αγορά με την προσφορά δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου