Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων


    Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ώρα 18.00-20.00




Σας ενημερώνουμε ότι από το σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου  λειτουργεί για δεύτερη χρονιά  το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων. Το θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου. Το εργαστήρι θα προσεγγίσει τις εξής τεχνικές:

·     
            Αυτοσχεδιασμοί
·         Παντομίμα
·         Σωματική έκφραση
·         Μάσκα –κούκλα
·         Δραματοποίηση (παραμυθιών, ποιημάτων, τραγουδιών, πινάκων ζωγραφικής)

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατακτήσουν βασικές θεατρικές τεχνικές τις οποίες θα εφαρμόσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Π.χ. Πώς θα διδάξουν το μύθο του Μινώταυρου και της Αριάδνης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Πώς θα οργανώσουν εναλλακτικές σχολικές γιορτές βασισμένες στη δημιουργικότητα των παιδιών και όχι σε έτοιμες παρτιτούρες.

Ταυτόχρονα τα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία του θεάτρου που θα τους οδηγήσει στην κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου.

Στη λήξη του σεμιναρίου, εφόσον η ομάδα το επιθυμεί, θα παρουσιάσει σε κοινό ένα θεατρικό έργο.

Το θεατρικό εργαστήρι είναι 7μηνης διάρκειας. Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας δύο ωρών. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες .

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Ελένη Βουτσίνου απόφοιτος - μεταξύ άλλων - της Παιδαγωγικής Σχολής Θεάτρου του Λ.Κουρετζή και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού-Παιδαγωγικής θεάτρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου