Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Η λιτανεία των Αγίων Αναργύρων επεφύλασσε και εκπλήξεις για το σύλλογο Ο Εύξεινος Πόντος της ΣύρουΣτη λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αναργύρων , στον ομώνυμο ναό του Μάννα , παραβρέθηκε ο σύλλογός μας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου , παραμονή της εορτής . Μέλη του συλλόγου , φορώντας τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές έφεραν την εικόνα στον προαύλιο χώρο του ναού, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεου Β΄ και πλήθος κόσμου.  

Στο λόγο του ο Σεβασμιότατος έκανε ειδική μνεία στο σύλλογό μας  αναφέροντας την γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους, με την από μέρους του επισήμανση πως όποιος αμφιβάλλει γι’ αυτή είναι ανιστόρητος και ανθέλληνας.


Στο τέλος ο Σεβασμιότατος επεφύλασσε μια έκπληξη , στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τα μέλη του συλλόγου. Υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υποδεχθούμε την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα του συλλόγου μας.


Τον ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό και αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσής Του!


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο Δήμος αντίστοιχα θα ικανοποιήσει ένα άλλο πάγιο αίτημά μας και θα προχωρήσει στην ονοματοδοσία ενός δρόμου σε οδό ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ... Μακάρι να συμπέσει με την άφιξη της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο νησί μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου