Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Γενέθλια με παρέλαση και ποντιακούς χορούς στην πλατεία Μιαούλη

 
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 



Ο σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου
καλεί τα μέλη και τους φίλους του
στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012.
Μετά την παρέλαση το χορευτικό τμήμα του  συλλόγου θα χορέψει ποντιακούς χορούς στην πλατεία Μιαούλη!
 
 
Πόντιοι χορευτές , φορώντας παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές και κρατώντας τη σημαία του Πόντου, θα παρελάσουν  για πρώτη φορά στην Ερμούπολη .
 
 
Σύντομο ιστορικό
 
Το χορευτικό τμήμα ποντιακών χορών του συλλόγου δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 .
 
΄΄Εν  αρχή ην ιδέα΄΄, το όραμα. Για την υλοποίηση όμως της ιδέας  είχαμε  ν΄ αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, όπως  το ότι δεν είχαμε στη Σύρο πόντιο χοροδιδάσκαλο , το ότι απευθυνόμασταν σε ελάχιστους κατοίκους ποντιακής καταγωγής και τέλος το οικονομικό ζήτημα.
 
Στη συνέχεια όμως αποφασίσαμε να τολμήσουμε, παραβλέποντας τις όποιες δυσκολίες . Σύνθημά μας <<Ο τολμών νικά>>. Βλέπετε , το ποντιακό γινάτι! 
 
Πολύτιμη , στη δημιουργία του χορευτικού , ήταν και είναι η προσφορά και στήριξη του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Ευφραιμίδη , ο οποίος έρχεται - αφιλοκερδώς -  δυο φορές το μήνα...Για εκείνον , όπως λέει, είναι λειτούργημα αυτό που κάνει.
 
Στην αρχή ήμασταν δυο, ήμασταν τρεις, γίναμε ....κοντά είκοσι τρεις!!!
 
Τα Σάββατα και τις  Κυριακές οι ποντιακοί χοροί και το  τραγούδι αντηχούσαν στην οδό Μυτιλήνης 17 στην Ερμούπολη. Και όχι μόνο...Αρκετά συχνά τα μέλη του χορευτικού αντάμωναν , με χορό και κρασί ,  σε χώρους και εκτός της αίθουσας του συλλόγου . Σκοπός του ανταμώματος ήταν και είναι το δέσιμο της ομάδας... 
 
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση  του χορευτικού πραγματοποιήθηκε στη χοροεσπερίδα του συλλόγου, στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ.
 
Στη συνέχεια έλαβε μέρος στην εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαίου).  
 
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν ολοκληρώθηκαν 20 κύκλοι μαθημάτων ποντιακών χορών.Συνολικά πάνω από 80  ώρες διδασκαλίας.
 
Το καλοκαίρι το χορευτικό τμήμα συμμετείχε  στο οκταήμερο σεμινάριο λαογραφίας και ποντιακών χορών που διοργάνωσε ο σύλλογος , στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων των Ερμουπολείων, από 28/7 έως 4/8 2012.
 
Με την έναρξη της νέας σεζόν, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, οι χορευτές αυξήθηκαν.
 
Το χορευτικό τμήμα θα γιορτάσει πανηγυρικά τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του, συμμετέχοντας  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012 και χορεύοντας ποντιακούς χορούς στην πλατεία Μιαούλη, αμέσως μετά την παρέλαση..
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου