Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου συμμετείχε στο 3ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ερμούπολη

Χόρεψαν με την ψυχή τους...ακόμα και ο Κωστάλας(video+photos)

Από Cyclades24

20130915 230314


Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές και εκατοντάδες κόσμου να τραγουδούν και να χειροκροτούν, συνέθεσαν το σκηνικό του «3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών». Χοροί, από την Κρήτη μέχρι το Πόντο και την Ήπειρο. Από την Πελοπόννησο έως την Στερεά Ελλάδα όπου  για 3η χρονιά  δήλωσαν «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου.

Το φεστιβάλ-θεσμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής με εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθούν τα χορευτικά συγκροτήματα των συμμετεχόντων συλλόγων.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της  πρόεδρου του Συλλόγου - Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου κ.Ράνια Πανταζή, που ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική παρουσία, γεμίζοντας την πλατεία Μιαούλη, τον Ο.Π.Α.Σ ,τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν,όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το φεστιβάλ,καθώς και το Δήμο Σύρου για την στήριξη του.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν γιορτή και ιδιαιτέρως στον παρουσιαστή της βραδιάς Αλέξη Κωστάλα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι χορευτικές επιδείξεις των Συλλόγων των Πελοποννησίων Σύρου,των Κρητών Σύρου ,των Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου ,των Ηπειρωτών Σύρου και το σύλλογο των Στερεοελλαδιτών Σύρου,έχοντας ως δάσκαλο το δικό μας,συριανό και ακούραστο Νίκο Σολάρη.

Φέτος στο φεστιβάλ συμμετείχε μια Χορευτική ομάδα του ΜΕΣ Κυπαρισσίας εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου.

Μετά την λήξη των χορών ακολούθησε ο πανελλήνιος συρτός, στον οποίον συμμετείχαν όλα τα χορευτικά. Ο Αλέξης Κωστάλας δεν άντεξε (λόγω της συριανής καταγωγής του) και συμμετείχε στο χορό.


http://www.koinignomi.gr/news/politismos/2013/09/12/ta-vimata-tis-patridas-mas.htmlhttp://www.koinignomi.gr/news/politismos/2013/09/12/ta-vimata-tis-patridas-mas.htmlhttp://www.syrostoday.gr/News/10285-Festival-thesmos.aspx
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου