Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Με αγιασμό ξεκίνησαν οι δράσεις του Συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου





Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε  , για τη νέα σεζόν, τις πλούσιες δραστηριότητές του ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου,  την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον πατήρ  Κωνσταντίνο Κοντό , παρουσία  μελών και φίλων του συλλόγου καθώς και παιδιών από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι .

Τον αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων κ. Γιάννης Καλοφωλιάς,  η εκπρόσωπος του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών  Σύρου κ. Θωμαή  Πράπα  , ο προπονητής της ομάδας βόλλευ του συλλόγου κ. Αντώνης Στεφάνου  καθώς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ο-ΛΟΓΟΣ κ. Θεοδόσης Δανάμπασης .    

Νωρίτερα , τα παιδιά του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου  πλημμύρισαν με τις φωνές τους την αίθουσα , καθώς  είχε ξεκινήσει η λειτουργία  του θεατρικού εργαστηρίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ουρανία Πανταζή αφού ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το σύλλογο, αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου μέχρι το τέλος του 2013.

Ενδεικτικά οι δράσεις του συλλόγου είναι:

1. Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου : Εναρξη μαθημάτων ποντιακών χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται και την Κυριακή.
2. Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου : Συμμετοχή του συλλόγου στο 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην πλατεία Μιαούλη.
3. Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου : Εναρξη θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων.
4. Οκτώβριος : Συνεργασία με το CineDoc για την προβολή της ταινίας <<Το τατουάζ της γιαγιάς>> της  Σουζάν Καρνταλιάν. Η ταινία αναφέρεται στη γενοκτονία των αρμενίων. Ολοι γνωρίζουμε ότι τη γενοκτονία των αρμενίων ακολούθησε η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
5. Τέλος Οκτωβρίου , Θέατρο Απόλλων : Παιδική θεατρική παράσταση <<Ο Μάγος με τα χρώματα>> του Γιάννη Ξανθούλη . Από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι  , με τη συμμετοχή μελών του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων.
6. Αρχές Δεκεμβρίου : Συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο με θέμα την κακοποίηση της γυναίκας ενώ η μικρή ορχήστρα του συλλόγου θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα.
7. Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κουκλοθέατρο , από το θεατρικό εργαστήρι, μπαζάρ, χορούς κ.λ.π. δρώμενα (το πρόγραμμα καταρτίζεται), κέρασμα της πατροπαράδοτης <<Βαρβάρας>>...

Οπως αναφέρθηκε στη συνέχεια η κ. Πανταζή, ο σύλλογος είναι ανοικτός να συζητήσει ιδέες-προτάσεις για συνεργασίες με οποιονδήποτε φορέα . Ηδη το καλοκαίρι , κατά τη διάρκεια του 2ου σεμιναρίου λαογραφίας , ο σύλλογος έκανε πράξη το ΄΄Η ισχύς εν τη ενώσει΄΄ και συνεργάστηκε με διάφορους φορείς για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών του ,  με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Στόχος του συλλόγου είναι , μέσα από τις δραστηριότητές του ,  να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό την ιστορία και την παράδοση του ποντιακού ελληνισμού. Ενας ελληνισμός που μεγαλούργησε επί αιώνες και που δυστυχώς γεωπολιτικές στρατηγικές κράτησαν αυτή την ιστορία στη λήθη...






Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου
Φολεγάνδρου 3
τηλ. 22810-80448, 6932411950
navyblue@otenet.gr
http://syllogospontionsyrou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου