Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Από τη Θράκη στη Σύρο , 3ο σεμινάριο λαογραφίας και ιστορίας



     Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου διοργανώνει το 3ο σεμινάριο λαογραφίας και ιστορίας από 8 έως και 15 Μαρτίου 2014. Το σεμινάριο περιλαμβάνει δυο θεματικές ενότητες :

1. Πρώτη ενότητα : Θράκη, χθες-σήμερα-αύριο

Σάββατο 8 Μαρτίου στην αίθουσα του συλλόγου:
- 18.30 :εισηγητής ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.

- 20.30 - 22.30 : Σεμινάριο Θρακιώτικων χορών με χοροδιδάσκαλο τον Θρακιώτη μουσικό και τραγουδιστή Βαγγέλη Δημούδη.
Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11.00 - 13.00 : Θα επαναληφθεί το σεμινάριο των Θρακιώτικων χορών.

     Για πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια των Θρακιώτικων χορών μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύλλογο , Φολεγάνδρου 3 ή στα τηλέφωνα 6932411950, 22810-80448.


2. Πληροφορίες για τη δεύτερη ενότητα με θέμα <<Πόντος-Αρμενία>> , η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/3 στο θέατρο Απόλλων , με προσκεκλημένους τριάντα συντελεστές (μουσικούς , τραγουδιστές, χορευτές και δημοσιογράφους ως παρουσιαστές) , θα ανακοινωθούν με νεότερο.




Ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και συγγραφέας. Ασχολείται με τις εκφάνσεις της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας στον Παρευξείνιο χώρο και τα Βαλκάνια. Ως Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών και της Διεθνούς Ένωσης για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των Λαών, έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για το Ποντιακό ζήτημα και ειδικότερα για την αναγνώριση της γενοκτονίας, της ελευθερίας των Ποντιόφωνων στη σημερινή Τουρκία και για τους Πόντιους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για τη συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.





Ο Βαγγέλης Δημούδης γεννήθηκε στην Καρωτή Διδυμοτείχου του νομού Εβρου. Επί είκοσι χρόνια ήταν συνεργάτης στο θέατρο <<Δώρα Στράτου>> καθώς επίσης συνεργάτης με το μεγάλο Θρακιώτη τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη. Εχει συνεργαστεί με διάφορους αξιόλογους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής ,ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές.



Υ.Γ. Η φωτογραφία της αφίσας απεικονίζει τη Νίκη της Σαμοθράκης . Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό αγνώστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ναό των ΄΄Μεγάλων Θεών΄΄ Καβείρων στη Σαμοθράκη. Η ανεύρεσή της έγινε από τον αρχαιολόγο Κάρολο Σαμπουζό το 1863 και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου