Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γάλλοι μαθητές χόρεψαν Ποντιακά








Την αίθουσα του συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου επισκέφτηκαν οι Γάλλοι μαθητές από το επαγγελματικό λύκειο της πόλης Σαιντ-Ετιέν, κατά την πρόσφατη παραμονή τους στη Σύρο...
Οι έντεκα μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους , συνοδευόμενοι από τον κ. Λεονάρδο Παλαιολόγο , επισκέφτηκαν το σύλλογο και παρακολούθησαν το μάθημα των ποντιακών χορών . Μπήκαν στον κύκλο και χόρεψαν με τα μέλη του χορευτικού τμήματος , κάτω από τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Ευφραιμίδη.
Μετά το πέρας του μαθήματος ακολούθησε φαγοπότι με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει οι Γάλλοι μαθητές αλλά και μέλη του συλλόγου.
Το γκρουπ των Γάλλων μαθητών χωρισμένο σε δυο ομάδες, είχε ως αντικείμενο δράσης κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στη Σύρο , το περιβάλλον και την κουζίνα αντίστοιχα.
Την επόμενη ημέρα , οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας , συμμετείχαν στο εργαστήρι ζωγραφικής του συλλόγου, το οποίο ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο , με υπεύθυνη την ζωγράφο κ. Γιολάντα Ζιάκα. Το εργαστήρι όπως είναι γνωστόν λειτουργεί δωρεάν .


Αυτό που έκανε εντύπωση στους Γάλλους επισκέπτες , όπως μας μετέφεραν ο κ. Παλαιολόγος και η κ. Ζιάκα , ήταν ότι κατά την περιήγησή τους στο νησί δεν συνάντησαν κάποια λίμνη ή ποτάμι ή εκτάσεις με σπαρτά εικόνες συνηθισμένες στην πατρίδα τους, παρά κηπάρια με λαχανικά. Επίσης εντυπωσιάστηκαν από την ύπαρξη πολλών ομάδων-συλλόγων που διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου