Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2013 με το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

 
 
Ο Σύλλογος παρελαύνει με φορεσιές
από τη Μακεδονία(Αλεξάνδρεια Ημαθίας) - Πόντο - Θράκη (Μεταξάδες Εβρου)
 
 
Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με σύσσωμο , σχεδόν,  το χορευτικό τμήμα ποντιακών χορών .
 
Πριν από την παρέλαση ο σύλλογος παραβρέθηκε στην τέλεση της δοξολογίας και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγίου Νικολάου . 
 
Μικρά παιδιά , ντυμένα με τις ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές και  κρατώντας τις ποντιακές λύρες τους, προπορεύτηκαν του τμήματος του συλλόγου.
 
Ακολούθησε το λάβαρο , με μέλη του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές από τη Μακεδονία ,τον Πόντο και τη Θράκη.
 
Το τμήμα ενισχύθηκε γι΄ άλλη μια φορά με μέλη της οικογένειας του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Ευφραιμίδη από την Αθήνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετά τις φίλες από την Ελβετία και την Ιταλία φέτος στην παρέλαση και μια Γαλλίδα φίλη, μέλος του χορευτικού τμήματος ποντιακών χορών.
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου