Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων από το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου


* ΕΝΑΡΞΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  1  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ  18.00

Ελάτε να παίξουμε στο θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων, γιατί εσείς μας το ζητήσατε.
Η λειτουργία του εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης ενηλίκων πηγάζει από την ανάγκη κάποιων μελών μας ,που παρακολούθησαν το πρώτο εργαστήρι.
Οι συμμετέχοντες , μέσα από το θεατρικό εργαστήρι , έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και καλλιτεχνικά, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, τη μορφή και τις τεχνικές της και τέλος να βιώσουν τη διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης μιας παράστασης.
Στο θεατρικό εργαστήρι θα κατακτήσουν, με βιωματικό τρόπο, τους στόχους και τις τεχνικές που προϋποθέτει η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης.
-Βασική προϋπόθεση για το παραπάνω αποτέλεσμα αποτελεί η επικοινωνία των μελών της ομάδας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την απελευθέρωση μέσα από τις τεχνικές:
που θα αποτελέσουν τον κύριο άξονα λειτουργίας της πρώτης φάσης του εργαστηρίου.

Η επόμενη φάση του εργαστηρίου επικεντρώνεται στους στόχους:
εφαρμόζοντας θεατρικές τεχνικές όπως:

Ο τελικός στόχος του εργαστηρίου θα είναι η δημιουργία της παράστασης αφού πρώτα η ομάδα έχει περάσει από τα στάδια :
-Επιλογή του έργου
-Σκηνική αναπαράσταση
-Σύνθεση  και τέλος
-Παράσταση

Το θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου. Το εργαστήρι θα λειτουργήσει για επτά μήνες , οι δε συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες , διάρκειας δυο ωρών .

Ημέρες λειτουργίας : Δευτέρα ή Παρασκευή απόγευμα , η ομάδα θα αποφασίσει.

Για την ομαλή λειτουργία της ομάδας , θεωρείται ως απαραίτητη προυπόθεση η παρουσία τουλάχιστον οκτώ ατόμων σε κάθε συνάντηση.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Ελένη Βουτσίνου απόφοιτος - μεταξύ άλλων - της Παιδαγωγικής Σχολής Θεάτρου του Λ.Κουρετζή και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού-Παιδαγωγικής θεάτρου.

ΠΡΏΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:  Την  Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου , ώρα 19.00  για να  οριστικοποιηθεί η ημέρα λειτουργίας.
*(μετά την συνάντηση της Παρασκευής 26/9 συναποφασίστηκε η έναρξη του εργαστηρίου την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 18.00)

Για πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932411950, 22810-80448,43784
Διεύθυνση Συλλόγου : Φολεγάνδρου 3 Ερμούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου