Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής ΚαταστροφήςΟ σύλλογός μας παραβρέθηκε στην εκδήλωση  για την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής που διοργάνωσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Ι.Ν. Ταξιαρχών.  Στη συνέχεια , μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα , η αντιπρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κ. Ευαγγελία Χαραλάμπους , ξεδίπλωσε οικογενειακές στιγμές από την  Καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό των δικών της ανθρώπων.

Κατόπιν ο κόσμος μετέβη στο μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στον Ξηρόκαμπο όπου κατατέθηκαν στεφάνια από φορείς του τόπου. 

Από το σύλλογο παραβρέθηκε η πρόεδρος του συλλόγου συνοδευόμενη από τρία μικρά κορίτσια ντυμένα με τις ποντιακές τους φορεσιές, οι οποίες και κατέθεσαν το στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου.

Επίσης παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. η γραμματέας , ο ταμίας, η υπεύθυνη της ιματιοθήκης και δύο μέλη του συλλόγου.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου