Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

http://www.syrostoday.gr/News/8363-H-Agelasti-Politeia-kai-oi-Kalikantzaroi.aspx


http://www.syrostoday.gr/WebTV/1403-H-Agelasti-Politeia-kai-oi-Kalikantzaroi.aspx


http://www.koinignomi.gr/arxeion-xml/pages/kikladiki/web/category_date?aa=03daf51114051e7e83571826e98263e5&title=Διαβάστε Επίσης --> Η αθωότητα της σκανταλιάς





Δεκάδες παιδιά και γονείς παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση <<Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι>> που ανέβασε το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου. Στο κατάμεστο θέατρο Απόλλων τα παιδιά κατάφεραν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της κ. Ελένης Βουτσίνου.


Η υπόθεση του έργου ήταν πλημμυρισμένη από παραδόσεις και θρύλους ελληνικούς. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι καλικάντζαροι ζουν για να κάνουν διάφορες σκανταλιές και να πειράζουν τους ανθρώπους. Οι καλικάντζαροι όμως της Αγέλαστης Πολιτείας αποφάσισαν τη φετινή χρονιά να μην κάνουν τέτοιου είδους σκανταλιές. Αφού δεν κατάφεραν να κόψουν το δέντρο που στηρίζει τη γη , παραμονές Χριστουγέννων ανέβηκαν στον επάνω κόσμο , κοντά στους ανθρώπους και επέλεξαν να κάνουν τους κατοίκους της Αγέλαστης Πολιτείας να χαμογελάσουν. Οι άνθρωποι της Αγέλαστης Πολιτείας , ζώντας μέσα στην ρουτίνα και τα καθημερινά προβλήματα είχαν ξεχάσει να γελούν, να χαίρονται και να χορεύουν...


Ομως οι καλικάντζαροι <<το ΄παν και το ΄καναν>> . Με τα διάφορα μαγικά τους κατάφεραν έστω και για λίγο να τους κάνουν όχι μόνο να γίνουν ομιλητικοί και να γελάσουν αλλά ακόμη και να χορέψουν. Στο ρόλο των κατοίκων της Αγέλαστης Πολιτείας χορευτές του συλλόγου , οι οποίοι έπαιξαν και χόρεψαν με τα παιδιά.


Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ράνια Πανταζή ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς που εμπιστεύονται το παιδικό εργαστήρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης ευχαρίστησε τις κυρίες Λάουρα Βαρθαλίτου, Γωγώ Ανδρουλάκη (από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων) και Αρτεμις Χρυσολωρά για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και την κ. Μαρία Κόρμου (κατάστημα ΜΑΡΑΣΙΜ) η οποία επιμελήθηκε το μακιγιάζ.

Τέλος ευχαρίστησε τον Ο.Π.Α.Σ. για την παραχώρηση του θεάτρου καθώς και τα Μ.Μ.Ε. που στηρίζουν τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου