Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιδιά ζωγραφίζουν ... στην οδό Μυτιλήνης 17 Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

 

Στην παλιά αίθουσα του συλλόγου (Μυτιλήνης 17)


Με πρωταγωνιστές τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου και την παρουσία πολλών φίλων αλλά και επισήμων και φορέων ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και Αθλητικό Σωματείο Ο Μέγας Αλέξανδρος, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της δικής του Εστίας , στην κατάμεστη αίθουσα στην οδό Μυτιλήνης 17 στην Ερμούπολη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12.00.



Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τελέσθηκε αγιασμός, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φλαβιανού Αλμπέσκου ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ.Δωροθέου. Στη συνέχεια η Πρόεδρος Υποπλοίαρχος (ε.α.) Ουρανία Πανταζή Π.Ν. συγκινημένη καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και κατά τη σύντομη αναφορά της στην ίδρυση του συλλόγου , τιμήθηκε ο πρώτος Πρόεδρος κ. Θ. Τζαβάρας για την προσφορά του στο σύλλογο .


Οπως είπε η κ. Πανταζή ¨Ο σύλλογος στα έξι αυτά χρόνια ζωής κατόρθωσε να έχει μια σημαντική παρουσία τόσο στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου όσο και στα αθλητικά καθώς συμμετείχε στο πρωτάθλημα βόλλευ Κυκλάδων , με δύο ομάδες εφήβων αγοριών και κοριτσιών , καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στα αγόρια , με προπονητή τον κ. Τσινό.

Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του ο σύλλογος συμμετείχε σε όλους τους τηλεμαρώνιους που διοργανώθηκαν για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που είχαν ανάγκη προσφέροντας οικονομική ενίσχυση, όπως για τους σεισμόπληκτους στην Αιτή, για τα παιδιά στη Γάζα , για τους πυρόπληκτους στην Πελοπόννησο καθώς και στο έργο της ¨κατ΄ οίκον νοσηλείας¨. Επίσης συμμετείχε στο φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Πολυδύναμο Κέντρο Κυκλάδων καθώς και στο 1ο και 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.


Το Δεκέμβριο του 2009 συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου , παρουσιάζοντας ήθη και έθιμα του δωδεαημέρου από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τον Πόντο.


Μια σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου ,οι δύο παιδικές παραστάσεις με το έργο του Ευγένειου Τριβιζά <<Το Ονειρο του Σκιάχτρου>> στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου που ξεκίνησε να λειτουργεί αρχές Αυγούστου . Σήμερα το εργαστήρι έχει 38 παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών . Το θεατρικό εργαστήρι έχει ως στόχο να δώσει διέξοδο στο όνειρο και στη φαντασία των παιδιών . Τελικός στόχος η παρουσίαση στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της θεατρικής παράστασης που ήδη προετοιμάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου