Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ενθουσιασμός στο πρώτο μάθημα ποντιακής λύρας

 
 


Με δάσκαλο το λυράρη Γιώργο Κεμετσετζίδη , ο οποίος προσκαλείται από την Αθήνα, ξεκίνησε το πρώτο μάθημα ποντιακής λύρας , το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 13.30 το μεσημέρι.


Το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας είναι μια νέα δραστηριότητα του συλλόγου μας .


Τα μαθήματα τα οποία είναι ατομικά , διάρκειας μιας ώρας,  παρακολούθησαν πέντε άτομα . Ανάμεσα στους μαθητές είναι και δυο παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών. Και οι πέντε ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στο μάθημα κρατώντας τις ατομικές τους  ποντιακές λύρες .


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και ομαδικό μάθημα. Ο δάσκαλος , πριν αναχωρήσει για την Αθήνα έδωσε τις οδηγίες του στους μαθητές του και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο μάθημα , το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο. Δυστυχώς οι αποστάσεις αλλά και  οικονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη συχνότερη επίσκεψή του στη Σύρο. 


Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μελών του χορευτικού τμήματος και τους συνόδεψε με τη λύρα στο μάθημα του χορού.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του συλλόγου, Φολεγάνδρου 3.



  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου