Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Encardia Ελληνόφωνη παράδοση Κάτω Ιταλίας Πέμπτη 25/7/2013 Ωρα 22.00. Παραδοσιακό κέρασμα από το σύλλογό μας




Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου χαιρετίζει τη συνεργασία με το cinedoc και συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στην προβολή της βραβευμένης ταινίας του Αγγελου Κοβότσου ''Encardia . Η πέτρα που χορεύει''.
Η ταινία , η οποία θα προβληθεί από το cinedoc την Πέμπτη  25 Ιουλίου στις 22.00 στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, εγκαινιάζει το 2ο σεμινάριο λαογραφίας του συλλόγου μας.
Το φίλμ ακολουθεί το γνωστό συγκρότημα encardia σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας με άξονα τα γκρεκάνικα , την ποίηση της καθημερινής ζωής και την ταραντέλα .Ο παραδοσιακός χορός της Κάτω Ιταλίας , η ταραντέλα, συνδέεται με την αρχαία ελληνική αποικία του Τάραντα, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Πρίντεζι και στο Λέτσε και στον πυρήνα των ελληνόφωνων χωριών του Σαλέντο. Στο Σαλέντο διαμένει ελληνόφωνος πληθυσμός που ομιλεί την γκραικάνικη διάλεκτο. Οι ελληνόφωνοι διατηρούν την πλούσια πολιτιστική τους παράδοση μέχρι τις μέρες μας.
Στο διάλειμμα το cinedoc, όπως συνηθίζει, θα γιορτάσει με ποτό , fingerfood και γλυκό. Στη γιορτή αυτή θα συμμετάσχει και ο σύλλογός μας με παραδοσιακά κεράσματα. 
Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους του cinedoc, στην Αθήνα και στη Σύρο, που αγκάλιασαν το σεμινάριό μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου λαογραφίας μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του συλλόγου  http://syllogospontionsyrou.blogspot.gr/
Επίσης μπορείτε να μπείτε σε κλήρωση για προσκλήσεις στο  https://www.facebook.com/CineDoc
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του cinedoc  www.cinedoc.gr.

Τιμή εισιτηρίου  : 6 ευρώ

Φοιτικό: 6 ευρώ τα δυο άτομα

Νέοι κάτω των 18 και άνεργοι : 5 ευρώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου