Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι , για 5η συνεχή σεζόν από το σύλλογο Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου

Εναρξη νέας σεζόν 2014-2015


ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ





Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου βρίσκεται για 5η συνεχή σεζόν κοντά σας. Φέτος είπαμε να συμπεριλάβουμε στην παρέα μας και τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 3,5 έως 5,5 ετών , δημιουργώντας γι΄ αυτούς ένα δημιουργικό εργαστήρι.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά (σχολικής ηλικίας) ισχύει το γνωστό σας πλέον θεατρικό εργαστήρι . Κάθε Παρασκευή 17.00-19.00 για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και κάθε Σάββατο 17.00-19.00 για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω , τα παιδιά μυούνται στην τέχνη του θεάτρου.

Το θεατρικό εργαστήρι περιλαμβάνει :

- Ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης.
- Διάφορες τεχνικές γνωριμίας με το θέατρο .
- Παιχνίδια, παντομίμα, σωματική έκφραση.
- Ανάλυση μύθων και παραμυθιών.
- Χρήση αντικειμένων για τη δημιουργία ρόλων και σκηνικών.
- Τα παιδιά ανεβάζουν τη δική τους θεατρική παράσταση


Το νέο τμήμα,  το οποίο θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10.30 έως τις 12.30,  αφορά τα παιδιά  προσχολικής ηλικίας από 3,5 έως 5,5 ετών . Το παιδί μέσα από το  ομαδικό παιχνίδι , το κουκλοθέατρο, τις κατασκευές , την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών  κ.λ.π. μαθαίνει   να  κοινωνικοποιείται, να συνεργάζεται,  ν΄ αναπτύσσει την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό, ν΄ αναλαμβάνει ευθύνες ενώ μαθαίνει να τηρεί και να σέβεται κανόνες. 

Το κουκλοθέατρο από μόνο του συγκεντρώνει πλήθος εικαστικών δραστηριοτήτων όπως κατασκευή  και θεατρική χρήση της κούκλας. Ετσι το παιδί έρχεται σε επαφή και με την τέχνη του θεάτρου . Τα παιδιά παίζουν ρόλους, μιμούνται , δραματοποιούν μύθους και ιστορίες, αυτοσχεδιάζουν  χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα , την κίνηση και το λόγο και στήνουν τις δικές τους μικρές παραστάσεις. 


Εμψυχώτρια η κ. Ελένη Βουτσίνου.




ΤΕΧΝΗ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επίσης για τη νέα σεζόν θα λειτουργήσει , σε δυο κύκλους  και το  νέο τμήμα , Τέχνη και Περιβάλλον , για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω . Μέσα από το τμήμα Τέχνη και Περιβάλλον τα παιδιά θα μάθουν πως οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το περιβάλλον, από τις μορφές, τα χρώματα, τα φυσικά φαινόμενα. 

Θα μάθουν πως η τέχνη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας.
Θα παρουσιάσουν εικόνες από τη φύση που έδωσαν έμπνευση σε ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες. Θα δουν πως τα έργα που δημιούργησαν άλλαξαν το χώρο μας. Θα πειραματιστούν με χρώματα και υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Ο κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει τέσσερις δίωρες συναντήσεις . 

Ωρες και ημέρες λειτουργίας  Α΄κύκλου:  Κυριακές  21 Σεπτεμβρίου, 12 Οκτωβρίου,
9 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου , από τις 11.00-13.00.

Ο Α' κύκλος θα είναι από το Σεπτέμβριο έως το  Δεκέμβριος 2014

Στο τέλος του Α΄κύκλου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα των μαθητών.

Εμψυχώτρια: η κ. Γιολάντα Ζιάκα,  Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πτυχιούχος Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης .



Για πληροφορίες/εγγραφές : Επικοινωνείστε με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Ουρανία Πανταζή στα τηλέφωνα 6932411950, 22810-80448, 43784. 

Διεύθυνση συλλόγου : Φολεγάνδρου 3 Ερμούπολη






 Α΄ ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


εγκατάσταση του Robert Smithson, ‘Spiral Jetty’

(460 X 4,6 μέτρα), Great Salt Lake, Η.Π.Α.

Σπειροειδής Γαλαξίας

 ζωγραφική της Alice Mason
 ΄΄Κόκκινο σπειροειδές δέντρο’


Κοχύλι nautilus-λογαριθμική σπείρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου