Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα 2014. Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο




Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του με θέμα << Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο>> το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα ΄΄Βάτη΄΄. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την αφήγηση του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας , από τον τέως διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου κ. Παναγιώτη Λίτσα. Στη συνέχεια ο κ. Λίτσας θα ξεναγήσει τα παιδιά στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αργοναυτική εκστρατεία.

Τη σκυτάλη θα πάρει η μαθήτρια της πρώτης Λυκείου Αλεξάνδρα Καρυοφυλλίδη με τα παραμυθοπαιχνίδια της. Θα αφηγηθεί ένα ποντιακό παραμύθι και μαζί με την παρέα της θα παίξουν παιχνίδια του Πόντου .

Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση με έργα των παιδιών από το εικαστικό εργαστήρι του συλλόγου καθώς και έκθεση εδεσμάτων ποντιακής κουζίνας . 

Το εορταστικό πρόγραμμα θα επαναληφθεί και την Κυριακή. 

Σκοπός του συλλόγου μας είναι  να μάθουμε που βρίσκεται και τι σημαίνει Εύξεινος Πόντος και πως συνδέεται ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας με την περιοχή . 
Επίσης μέσα από τα έθιμά μας όπως τα παραμύθια, τα παιχνίδια, τα κάλαντα , τους χορούς κ.λ.π. θα δείξουμε τα έθιμα του δωδεκαημέρου , έτσι όπως τα έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τον Πόντο. 

Ωρες λειτουργίας : 11.00 -14.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου