Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και αθλητικός. Τα μέλη του συλλόγου είναι από τη Μακεδονία, τη Θράκη ,οι απανταχού Ποντιακής καταγωγής καθώς και φίλοι που αγαπούν το σύλλογο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 ως σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός σύλλογος ''Ο Μέγας Αλέξανδρος''. Σήμερα ο σύλλογος, μετά την τροποποίηση του καταστατικού του, φέρει τη νέα του .επωνυμία Η αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται στο Κάτω Μάννα (Χώνες) επί του κεντρικού δρόμου. ΤΗΛΕΦΩΝΑ επικοινωνίας 6932411950. ΤΜΗΜΑΤΑ : Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17.00-19.00, Σάββατο 10.30-12.30 και 16.30-18.30 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ :Τμήμα παιδιών και εφήβων κάθε Παρασκευή 19.10-20.00 και 20.00-21.00 . Τμήμα ενηλίκων κάθε Κυριακή 18.30-19.30 για αρχάριους και 19.30-20.30. για προχωρημένους. Χοροδιδάσκαλος ο Χρήστος Καρυοφυλλίδης. Σκοπός μας , να ΜΗΝ ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας.

Translate

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Παραίτηση της προέδρου συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ                                                                             Προς:
                                                                              Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                              Συλλόγου Ποντίων και                   
                                                                              Βορειοελλαδιτών Σύρου
                                                                              Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

                                                                             Αλεξανδρούπολη:24/7/2017ΘΕΜΑ: Επιστολή παραίτησης της προέδρου    


Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.,

αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από τη θέση της προέδρου του συλλόγου μας, θέση την οποίαν κατέχω τα τελευταία χρόνια.


Η στιγμή αυτή για μένα είναι ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη , καθώς ο σύλλογος  , που επί δέκα χρόνια (2007-2017) υπηρέτησα , είτε από τη θέση της γραμματέως είτε από τη θέση της προέδρου, υπήρξε στην κυριολεξία το δεύτερο σπίτι μου.


Η ενασχόλησή μου με το σύλλογο μου προσέφερε όμορφες και μοναδικές  εμπειρίες. Πρωτίστως στάθηκε η αφορμή ώστε να κάνω το υπέροχο ταξίδι της αυτογνωσίας φέρνοντάς με σε επαφή με τις ρίζες μου.  Επίσης μέσα από την ενασχόλησή μου με το σύλλογο , μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους-συνεργάτες, εντός και εκτός του συλλόγου.  

   
Όμως έρχεται , κάποτε , για τον καθ΄ έναν από εμάς η στιγμή που θα πρέπει να  κλείσει έναν κύκλο ώστε να έχει την ευκαιρία να ανοίξει έναν καινούριο.  Εξ άλλου , όπως γνωρίζετε ,  όταν το 2016 κηρύχθηκαν οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη του σημερινού  Δ.Σ., είχα πάρει την απόφαση να μην υποβάλλω , για πολύ προσωπικούς λόγους , εκ νέου υποψηφιότητα.


Παρά την αρχική μου απόφαση και επειδή ο σύλλογος βρισκόταν σε μια μεταβατική περίοδο (τροποποίηση καταστατικού, νέα υποψήφια μέλη για το Δ.Σ. με έλλειψη πρότερης εμπειρίας καθώς και η προυπόθεση  που είχε τεθεί από τον κ. Μάνο Τελώνη και αφορούσε την παρουσία μου στο Δ.Σ. , προυπόθεση που εξασφάλιζε και τη δική του παρουσία στο σύλλογο) με οδήγησαν τη συγκεκριμένη εκείνη περίοδο να μεταθέσω για αργότερα την ειλημμένη απόφασή μου και να συνεχίσω να υπηρετώ το σύλλογο και μάλιστα από την τιμητική θέση της προέδρου έως και σήμερα.


Όπως γνωρίζετε η αποδοχή της πρότασης-πρόσκλησής μου από τον αγαπητό Μάνο να είναι στο Δ.Σ. του συλλόγου μας και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση στη θέση του αντιπροέδρου, με βοήθησε ώστε τον τελευταίο χρόνο να ταξιδεύω αρκετά συχνά εκτός Σύρου – για οικογενειακούς λόγους – στην Αλεξανδρούπολη τόπο καταγωγής μου.  


Θέλω να πιστεύω ότι με την άριστη συνεργασία που είχαμε τόσο με τον αντιπρόεδρο κ. Μ. Τελώνη όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. συνεχίσαμε να υπηρετούμε το σύλλογο, σύμφωνα με το νέο τροποποιημένο καταστατικό.


Μετά από ένα χρόνο στο τιμόνι του συλλόγου αποφάσισα  ότι ήρθε η ώρα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου. Τα αξιόλογα και δραστήρια νέα μέλη του Δ.Σ. , που ανέδειξε η περσινή εκλογική διαδικασία ,  θεωρώ ότι απέκτησαν την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να συνεχίσουν το έργο του συλλόγου, με σκοπό να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου.   


Προσωπικά , απ΄ όπου και εάν βρίσκομαι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για το σύλλογο και θα είμαι στη διάθεση του Δ.Σ. να προσφέρω ,  ως απλό μέλος,  οποιαδήποτε βοήθεια μου ζητηθεί . Εξ άλλου πιστεύω ότι δε χρειάζεται να κατέχει κανείς τη θέση του προέδρου για να προσφέρει στο σύλλογο.


Σας ευχαριστώ όλους για την κοινή μας πορεία , για όσα καταφέραμε να προσφέρουμε στο χώρο του πολιτισμού  αλλά και του αθλητισμού παλαιότερα (Ομάδα βόλλευ ανδρών Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) .


Πιστεύω ότι με την εσωτερική ανακατανομή των αρμοδιοτήτων που θα πραγματοποιήσετε , θα οδηγήσετε – όπως αρμόζει - το σύλλογο έως τις επόμενες εκλογές.  


Εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθ΄ ένα χωριστά , με τη θερμή παράκληση ότι δε θα λησμονήσετε την ιδιαιτερότητα του δικού μας συλλόγου και το τι αυτός αντιπροσωπεύει… Ο δικός μας ο σύλλογος έχει χαμένες μεν αλησμόνητες δε πατρίδες, τόσο στον Πόντο όσο και στη Θράκη, περιοχές όπου για αιώνες κυριάρχησε ο ελληνισμός. 


Με εκτίμηση

Υποπλοίαρχος(ε.α.)

Ουρανία Πανταζίδου Π.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου